Skip to main content

Okosságok az italok leltározásában, avagy miért érdemes használni a MAISTRO szoftverrel kompatibilis modern, digitális „okosmérleget”…

Nincs olyan vendéglátós szakember, étterem tulajdonos, akinek legalább egyszer nem fájt a feje az italok standolásánál, leltározásánál. Nem beszélve a ráfordított időről.

Tudjuk jól, hogy ez az a pont ahol sok pénz „elfolyhat”, vagy ha okosan cselekszünk, akkor sok pénzt megtakarítunk.

Mi ezt a MAISTROnál tudjuk jól. Amikor azt mondjuk, hogy vendéglátós szakemberek bevonásával írtuk meg szoftvereinket, nem vicceltünk.

A MAISTRO „okosmérleg” integrációja megoldást nyújt az italok egyszerű mérésére, meggyorsítva a standolás folyamatát leegyszerűsíti a leltározást.

Használata egyszerű, laikus számára is könnyen elsajátítható.

Leltározáshoz, standoláshoz mindössze tudnunk kell a csomagolás, üveg súlyát. A fajsúly meghatározásához egy mérőpohárra van szükség  és pár egyszerű kattintás a MAISTRO Készletnyilvántartás –  Vendéglátás szoftverbe és már kezdődhet is a standolás. A mért értéket leltárban rögzítjük. Standolásra van lehetőség a leltár felvitelekor is.

Ilyen egyszerű:

  • miután megállapítottuk a mérendő tétel fajsúlyát attól kezdve amíg a csomagolás nem változik egy egyszerű méréssel megmondható hogy mennyi van az üvegbe
  • természetesen ha a csomagolás változik akkor újra kell configurálni a tételeket.

Nagytételben vásárol pl. fűszereket? Nem csak italok de akár fűszereket is lehet „okosmérleggel” mérni legyen az bors, só, majoranna stb.